divendres, 8 de juliol del 2016

Habit d'estudi de les escales

En aquesta entrada escriuré sobre la importància en l'habit de l'estudi de les escales.

Estudiar tècnica de escales amb el clarinet potser prou aborrit, ja que no estem interpretant ninguna peça o cançó amb una melodia que ens agrade, així doncs, no tindrem més remei que crear un habit per a què ens siga més fàcil i ho puguem fer sense massa problemes.





Primer pas



El primer dia sempre es el més complicat, ja que mai apetirà començar a fer este estudi, així que el que farem serà dedicar-li tan sols uns 3 minuts, lentament i amb el metrònom, durant aproximadament una setmana, sempre al principi de la pràctica diaria. Fixar un ordre dels continguts de l'estudi ens ajudarà a crear un bon hàbit d'estudi.


Segon pas


Una vegada passada una setmana augmentarem el temps d'estudi a una mitja de 5 minuts durant una setmana mes, sempre amb el metrònom.


Tercer pas


Una vegada aplegats a aquest pas l'alumne haurà quasi aconseguit un habit d'estudi de les escales, ara la nostra tasca com a docents serà la de combinar diferents excercis d'escales per a que l'alumne no caiga en la monotonia i continue amb el treball que ha realitzat fins ara.

Tan sols dir que una vegada superades les dos primeres setmanes, l'alumne ja quasi ha adquirit un bon hàbit d'estudi, però a més, haurà aconseguit una millora considerable en la seua tècnica que li permetrà interpretar amb major fluideça.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada