dimecres, 13 de juliol de 2016

l'escala cromàtica

L'escala cromàtica es l'escala que més hem de conèixer. Es tracta de l'escala on estan totes les notes del clarinet, les notes naturals i les notes alterades, amb bemolls, sostinguts i becaires. Entre cadasquna de les notes hi ha una distància d'un semitò.Es una escala que tots els compositors utilitzen, ja siga de forma més o menys extensa, és molt freqüent trobar petits fragments cromàtics enllaçant melodies o fragments d'aquestes.

El treball ha de ser, al igual que la resta d'escales, un treball continu i amb metrònom, però a diferència de la resta d'escales, no la farem basada en una tonalitat, sino que començarem per la nota més greu del clarinet i acabarem per la més aguda (que coneguem, clar). 
A més, és molt recomanable interpretar-la de memòria i davant d'un espill per a aconseguir una gran destresa.

Un bon exemple d'escala cromàtica utilitzada per un compositor seria el "Vol de la moscarda" de N.Rimsky-Korsakov. En el següent video pots veure com es interpretada per Martin Fröst, clarinetista internacional de gran prestigi.En la següent imatge tens totes les posicions de les notes del clarinet, per a poder interpretar l'escala cromàtica.


A continuació vos deixe un enllaç de youtube amb un vídeo sobre l'escala cromàtica, per si necessiteu més ajuda.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada